dijous, 8 de juny del 2017

3R - VISITEM LA POTABILITZADORA I LA DEPURADORA DE FIGUERES!

Avui, dijous 8 de juny de 2017, l'alumnat de tercer ha visitat la potabilitzadora i la depuradora de Figueres. 

Aprofitant que a les classes de medi s'està treballant el tema de naturals sobre l'aigua s'ha fet una visita guiada a aquestes dues instal·lacions per repassar i aprendre continguts sobre el tema. 

Primerament, s'ha anat a la potabilitzadora prop del Castell de Sant Ferran. Aquesta planta tracta l'aigua que arriba del riu Muga i s'emmagatzema al pantà Boadella-Darnius per convertir-la en aigua potable a punt per ser consumida. Inicialment, ens han fet una explicació conjunta d'introducció del cicle integral de l'aigua i ens han donat un dossier que hauríem d'anar omplint durant tot el matí. 
 Hem fet 3 grups i ens han explicat: els processos que passa l'aigua en aquesta planta (també ho hem vist); el cicle integral de l'aigua i els dipòsits d'aigua. 
 


A continuació hem esmorzat i hem anat cap a la planta depuradora a prop de l'escola. Aquesta altra planta depura l'aigua que fem servir a les cases de Figueres i Vilafant per netejar-la i poder-la tornar a la natura. Hem fet 2 grups i ens han explicat: els processos que passa l'aigua en aquesta planta (també ho hem vist) i alguns exemples de residus sòlids que es troben en aquesta planta i que no hauríem de llençar.


Ha estat una sortida molt interessant i útil! Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses sobre l'aigua!