dimarts, 28 de març del 2017

3R - L'AEROPORT I GIRONA

Avui, dimarts 28 de març de 2017, l'alumnat de tercer hem anat a l'aeroport que està a Vilobí d'Onyar (durant el matí) i al barri antic de Girona (durant el migdia-tarda).


Aprofitant que a medi estudiarem els transports i els 3 sectors al 3r trimestre, hem visitat l'aeroport per veure els avions.

Hem après moltes coses que la monitora ens ha explicat, per exemple:
- Que a l'aeroport hi ha el costat terra i el costat aire.
- El costat terra inclou les zones: de lliure circulació, la zona de facturació i la zona d'embarcament.
- A la zona de lliure circulació hi ha les pantalles que informen del vol: el seu número i el número de mostrador/s per fer la facturació.
- A la zona de lliure circulació també hi ha un panell que se'n diu "sense barreres" que poden apretar el botó aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat perquè el personal de l'aeroport els ajudin.
- Al costat aire hi ha la plataforma (on aparquen els avions).




Un vídeo de com un avió s'enlairava.



Hem pogut veure el cotxe "follow me" que és de color groc i és l'encarregat d'aparcar els avions.

Ens han explicat la feina dels senyalers/es, dos voluntaris han fet la seva feina i la resta de nens/es hem seguit les seves indicacions com si fóssim avions. Ha estat molt divertit! 


També han vingut els bombers per explicar-nos la feina que fan a l'aeroport.




Un vídeo de quan han vingut els bombers.



Hem arribat a Girona i hem dinat al parc de La Devesa i tot seguit hem fet un passeig pel casc antic de la ciutat de Girona. Hem pogut veure Sant Fèlix, la Catedral i hem caminat per la muralla. Hem vist el riu Onyar i que hi ha molts ponts, n'hem travessat dos: el de ferro i l'Eiffel.



Ha estat un dia molt profitós, hem après moltes coses i ens ho hem passat pipa!