dimarts, 19 de desembre del 2017

CHRISTMAS POEM


Durant aquesta setmana de preparatius nadalencs, els nens i nenes de cicle mitjà hem preparat i recitat el poema de Nadal en anglès. Ho fem molt bé, ja estem preparats per recitar-lo a casa!

Aquest és el poema que hem preparat els nens i nenes de 3r:
I'm a little Snowman (3r)
Els nens i nenes de 3r practicant el poema

Aquest és el poema que hem preparat els nens i nenes de 4t:

I've been waiting for Christmas (4t)

Els nens i nenes de 4t practicant el poema

Per ambientar l'edifici annex amb motius nadalencs hem preparat uns murals tot treballant el vocabulari après durant el primer trimestre.

Grup 2 (3r)

Grup 1 (3r)

4t A

4t B










divendres, 10 de novembre del 2017

SORTIDA A CA N'OLIVER!

Avui, 10 de novembre del 2017, els alumnes de 4t hem anat d'excursió a Ca n'Oliver, una casa de colònies a Pontós, on hem pogut viure a la prehistòria per unes hores!

Quan hem arribat, ens han rebut la Maria, l'Eva i l'Arnau, els educadors que ens han fet els tallers, i ens han explicat tot el que faríem. Tot seguit, hem pogut esmorzar.

Quan hem acabat ens hem dividit en tres grups: els Mamuts, els Prehistòrics i els Cugacuga (cada grup ha pogut triar el seu nom!). Hem començat la primera activitat tots junts: la construcció d'un campament prehistòric! Hem après els tipus d'hàbitats prehistòrics, les tècniques constructives i hem treballat en equip per construir una cabana prehistòrica. 

Després, ens hem dividit en els tres grups i cada un ha anat a fer un taller diferent. Mentres uns elaboraven eines i descobrien com es feia el foc, els altres descobrien les pintures rupestres i modelaven una llàntia per il·luminar a l'interior d'una cova. 

Aprenent sobre les pintures rupestres
Creant un mural com si fós una pintura rupestre

Creant un mural com si fós una pintura rupestre

Elaborant una llàntia


Escoltant amb atenció els diferents tipus d'eines que fabricaven al paleolític i al neolític
Concentrats fent les eines i ensenyant el resultat final
Quan hem acabat, hem tingut temps de jugar una estona i tot seguit hem anat a dinar. I quin dinar més bo ens havien preparat! 
Dinant
Després de dinar, cada grup ha realitzat un taller més i finalment ens hem reunit tots junts per desmuntar el campament prehistòric. 
Treballant en equip per desmontar el campament 


Ha sigut una sortida molt enriquidora. Hem pogut viure de primera mà com sobrevivien els nostres avantpassats, les descobertes que van anar fent i com els hi facilitaven la supervivència, i a més a més ens hem pogut emportar a casa una eina i una llàntia que nosaltres mateixos hem fabricat. Ens ho hem passat genial!

dimecres, 1 de novembre del 2017

CASTANYADA AL PATI DE L'ESCOLA


El dia 31 d'octubre del 2017 a la tarda, els nens i nenes de 3r i 4t, juntament amb tots els alumnes de l'escola, vam celebrar la castanyada al pati de l'escola. Els que van voler van venir vestits de castanyer/a i amb la cara ben pintada. 











Vam estar menjant castanyes, escoltant cançons típiques de la castanyada i jugant tots junts. Ens ho vam passar d'allò més bé, i les castanyes eren boníssimes!




divendres, 13 d’octubre del 2017

Visita al Castell de Sant Ferran (4t)

Avui (13 d'octubre de 2017) els alumnes de 4t hem anat a visitar el Castell de Sant Ferran. El primer que hem fet quan hem arribat ha sigut esmorzar i jugar una estona abans de trobar-nos amb el guia.





Tot seguit hem entrat al castell i el nostre guia, en Sergi, ens ha explicat moltes coses sobre la fortalesa. Hem conegut la seva història i hem reconegut parts del castell que havíem treballat a classe: els baluards, els revellins, els hornabecs, el pont...


A continuació hem anat a veure les cavallerisses i ens ha ensenyat on menjaven i dormien els cavalls. També ens ha explicat la llegenda dels 7 camions plens d’armament i d'or que van marxar del castell i que un va desaparèixer. Encara (segons explica la llegenda) ningú l'ha trobat!



Després hem pujat al baluard de Santa Tecla, que té unes magnífiques vistes i des d’on es veu la carretera general (per on controlaven des de la fortalesa si s'acostaven les tropes enemigues).






 Hem aprofitat també per fer-nos una foto tots junts!


4t A i 4t B
 Tot seguit hem passat per on dormien els soldats (compartien habitació fins a 30 soldats!). 

L'última part de la fortalesa que hem anat a veure ha sigut la Plaça d'Armes, una gran plaça interior per a la formació de tropes, que està envoltada pel pavelló de l'Estat Major i els pavellons d'Oficials. Hem pogut comprovar que és immensa!



Ens ho hem passat d'allò més bé tot aprenent coses noves i passejant per la fortalesa abaluartada més gran d'Europa!

dijous, 8 de juny del 2017

3R - VISITEM LA POTABILITZADORA I LA DEPURADORA DE FIGUERES!

Avui, dijous 8 de juny de 2017, l'alumnat de tercer ha visitat la potabilitzadora i la depuradora de Figueres. 

Aprofitant que a les classes de medi s'està treballant el tema de naturals sobre l'aigua s'ha fet una visita guiada a aquestes dues instal·lacions per repassar i aprendre continguts sobre el tema. 

Primerament, s'ha anat a la potabilitzadora prop del Castell de Sant Ferran. Aquesta planta tracta l'aigua que arriba del riu Muga i s'emmagatzema al pantà Boadella-Darnius per convertir-la en aigua potable a punt per ser consumida. Inicialment, ens han fet una explicació conjunta d'introducció del cicle integral de l'aigua i ens han donat un dossier que hauríem d'anar omplint durant tot el matí. 
 Hem fet 3 grups i ens han explicat: els processos que passa l'aigua en aquesta planta (també ho hem vist); el cicle integral de l'aigua i els dipòsits d'aigua. 
 


A continuació hem esmorzat i hem anat cap a la planta depuradora a prop de l'escola. Aquesta altra planta depura l'aigua que fem servir a les cases de Figueres i Vilafant per netejar-la i poder-la tornar a la natura. Hem fet 2 grups i ens han explicat: els processos que passa l'aigua en aquesta planta (també ho hem vist) i alguns exemples de residus sòlids que es troben en aquesta planta i que no hauríem de llençar.


Ha estat una sortida molt interessant i útil! Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses sobre l'aigua!

4TB - PROJECTE ROSSINYOL

L'Ilias i l'Ahmad de quart B han participat al projecte Rossinyol que consisteix en emparellar un alumne/a de la universitat de Girona voluntari/a amb un alumne/a de primària que necessita aprendre el català perquè fa poc temps que és a Catalunya. 

L'activitat principalment és perquè el voluntari universitari realitzi activitats culturals, d'entreteniment, d'oci,... perquè l'alumne/a de primària aprengui la llengua catalana a través d'activitats de diferent tipus.

És un projecte molt interessant i enriquidor per ambdues parts! 

Dissabte 27 de maig es va fer un acte de cloenda perquè el voluntari pogués dedicar unes paraules a l'alumne/a que ha tutoritzat.